Termeni și Condiții Generale

Termeni si conditii de utilizare a site-ului web smilepix.ro

Site-ul Smilepix.ro este proprietatea societatii PASSANGER SERVICES S.R.L., cu sediul in Cluj-Napoca, str. Suceava nr. 8, jud. Cluj, CUI: 38504463, nr. inreg. Reg Com J12/6473/2017, tel. 0741 439 746, e-mail: office@smilepix.ro.

Documentul de fata contine termenii si conditiile de utilizare a site-ului smilepix.ro

1. Definirea termenilor utilizati in prezentul document:

Comanda – document electronic care contine datele de identificare ale cumparatorului si prin care acesta isi exprima intentia de a cumpara produsele afisate pe site-ul smilepix.ro;

Cumparator – utilizatorul care lanseaza o comanda pentru a cumpara produse de pe site-ul smilepix.ro;

Pret – Pretul produselor oferite pe site-ul smilepix.ro;

Produs sau produse – Produsele oferite pe site-ul smilepix.ro;

Proprietarul site-ului – Proprietarul site-ului web smilepix.ro, societatea PASSANGER SERVICES S.R.L., cu sediul in Cluj-Napoca, str. Suceava nr. 8, jud. Cluj, CUI: 38504463, nr. inreg. Reg Com J12/6473/2017, tel. 0741 439 746, e-mail: office@smilepix.ro;

Servicii sau serviciu – Serviciile oferite de site-ul smilepix.ro si descrise in prezentul document;

Site – Site-ul web smilepix.ro si subdomeniile acestuia;

Utilizator – orice persoana care se inregistreaza pe site-ul smilepix.ro cu user si parola si foloseste functionalitatile site-ului;

Termeni si conditii – prezentul document, care reglementeaza raporturile dintre utilizator, site si proprietar;

Vanzator – Proprietarul site-ului web smilepix.ro, societatea PASSANGER SERVICES S.R.L.;

Vizitator – Orice persoana care viziteaza site-ul smilepix.ro.

2. Acceptarea termenilor si conditiilor continute in prezentul document

2.1. Utilizarea site-ului si a functionalitatilor acestuia este permisa doar in urma citirii, intelegerii si acceptarii termenilor si conditiilor de utilizare.

2.2. Proprietarul site-ului isi rezerva dreptul de a modifica oricand, fara o notificare prealabila, temenii si conditiile, interfata, continutul site-ului, tipurile de servicii si produsele oferite, preturile.

2.3. Prin continuarea utilizarii site-ului ulterior modificarii termenilor si conditiilor de utilizare, vizitatorul/utilizatorul/cumparatorul isi da acordul in raport cu aceste modificari.

3. Continutul site-ului smilepix.ro

3.1. Continutul site-ului smilepix.ro este proprietatea exclusiva a proprietarului si poate fi modificat de catre acesta fara o notificare prealabila. Este interzisa copierea continutului, a site-ului sau a aplicatiilor incluse in acestea

4. Descrierea serviciilor si a produselor

4.1. Site-ul smilepix.ro este un serviciu online care permite developarea pozelor in baza imaginilor furnizate de catre utilizator pe pagina web si achizitionarea acestora pe suport de hartie foto. De asemenea utilizatorul poate achizitiona albume si accesorii foto. Proprietarul site-ului nu garanteaza:

– functionarea neintrerupta a site-ului;

– posibilitatea de utilizare fara erori si calitatea serviciilor oferite;

– calitatea pozelor developate, albumelor foto si accesoriilor;

– mentinerea preturilor si a cantitatilor afisate.

4.2. Proprietarul isi asuma responsabilitatea pentru erorile sau defectiunile aparute exclusiv in conditiile prevazute in prezentul document.

4.3. Site-ul ofera utilizatorilor produsele si servicii descrise pe site.

4.4. Produsele pe care cumparatorul le achizitioneaza sunt rezultatul interventiei sale directe.

5. Subcontractarea si cesionarea serviciilor oferite

5.1. Proprietarul site-ului are posibilitatea de a subcontracta furnizarea serviciilor si produselor oferite fara a fi nevoie de acordul si notificarea utilizatorului.

6. Pretul produselor

6.1. Pretul produselor disponibile pe site-ul smilepix.ro este detaliat pe site in cazul fiecarui produs in parte.

6.2. Preturile afisate contin toate taxele aferente. Societatea Passanger Services s.r.l. nu este platitor de TVA.

6.3. In cazul comenzilor cu adresei de livrare pe raza mun. Cluj-Napoca si a localităților limitrofe ale acestuia, la pretul produselor afisat mai sus se adauga costul transportului prin propriul curierul SmilePix.ro. Utilizatorul poate vizualiza costul transportului prin introducerea adresei de livrare in sectiunea cos de produse, la pagina finalizarea comenzii.

6.4. In cazul comenzilor cu adresei de livrare in afara mun. Cluj-Napoca si a localităților limitrofe ale acestuia, la pretul produselor afisat mai sus se adauga costul transportului prin curierul Fan Courier. Utilizatorul poate vizualiza costul transportului prin introducerea adresei de livrare in sectiunea cos de produse, la finalizarea comenzii.

6.5. Pretul final este format din pretul produsului la care se adauga costul transportului.

7. Folosirea serviciilor

7.1. Pentru utilizarea anumitor sectiuni din site este necesara inregistrarea unui user si a unei parole. In acest scop, utilizatorul se obliga sa puna la dispozitia site-ului informatii complete si corecte.

7.2. Folosirea serviciilor site-ului este permisa exclusiv in scop personal si non comercial, in baza fotografiilor sau imaginilor al carui autor este utilizatorul sau asupra carora utilizatorul a dobandit un drept de folosire, cu respectarea prezentelor termeni si conditii. Utilizatorul este responsabil pentru utilizarea site-ului, pentru imaginile si fotografiile folosite, precum si pentru modalitatea de prelucrare a acestora.

8. Comanda

8.1. Comanda pentru produsele oferite pe site se poate emite de catre utilizatorii inregistrati.

8.2. Primul pas pentru emiterea comenzii este selectarea tipului de produs, a incarcarii imaginilor, accesarea cosului de produse si sa finalizarea comenzii. Pentru transmiterea comenzii, utilizatorul trebuie sa fie deja inregistrat si sa introduca in formularul de comanda urmatoarele date:

– nume, prenume;

– e-mail;

– telefon;

– adresa (adresa, oras, tara, judet, cod postal);

– in cazul in care adresa de livrare este diferita de adresa de facturare, utilizatorul trebuie sa introduca informatiile referitoare la nume, prenume, e-mail, telefon, adresa (adresa, oras, tara, judet, cod postal).

Utilizatorul trebuie sa selecteze, de asemenea:

– modalitatea de livrare – in acest moment, site-ul si proprietarul acestuia ofera livrarea exclusiv prin curierul propriu al PASSANGER SERVICES S.R.L pe raza mun. Cluj-Napoca si a localităților limitrofe ale acestuia;

– modalitatea de plata ori prin card bancar ori ramburs.

8.3. Comanda poate fi transmisa ulterior bifarii casutei denumite “Bifand aceasta casuta, acceptati termenii si conditile”.

8.4. Prin transmiterea comenzii, utilizatorul confirma veridicitatea informatiilor introduse.

8.5. Proprietarul site-ului nu este raspunzator pentru problemele cauzate de introducerea de informatii eronate de catre utilizator. Orice intarzieri si cheltuieli suplimentare cauzate de informatii eronate sunt in sarcina cumparatorului.

8.6. Proprietarul site-ului are dreptul de a interzice accesul utilizatorilor care furnizeaza in mod repetat date eronate.

8.7. Cumparatorul este notificat in scris printr-un e-mail de catre site:

– la receptionarea comenzii;

– la intrarea comenzii in executie;

– in momentul expedierii comenzii la adresa de livrare.

8.8. Cumparatorul poate anula sau modifica comanda cu conditia ca aceasta sa nu fie in stadiul de executie sau in curs de livrare. Anularea sau modificarea comenzii de catre cumparator se realizeaza din sectiunea comanda de pe site, prin utilizarea formularului din comanda. Cumparatorul are obligatia de a folosi formularul de contact din interiorul sectiunii comanda de pe site, in caz contrar comanda nefiind identificabila.

9. Plata si livrarea

9.1. Utilizatorul poate realiza plata pentru produsele comandate prin card sau ramburs, fiecare posibilitate fiind specificata inaintea lansarii comenzii in sectiunea de finalizare comanda. Pretul total, care include transportul, este pretul final afisat in sectiunea de finalizare a comenzii.

9.2. Pentru emiterea de catre site a facturii aferente comenzii cumparatorului, acesta din urma are obligatia de a furniza toate informatiile prevazute de lege pentru emiterea valabila a facturii.

9.3. Factura pentru comanda este emisa doar la cererea cumparatorului. In cazul in care cumparatorul nu solicita emiterea facturii, acesta va primi chitanta din partea curierului pentru pretul produselor achitate.

9.4. Proprietarul site-ului poate refuza plata si livrarea in urmatoarele cazuri enumerate cu caracter exemplificativ:

– suspiciune de frauda;

– comenzi anterioare eronate;

– tranzactie nereusita;

– refuzul bancii de a accepta achizitia sau cardul furnizat de cumparator.

9.5. In cazul in care livrarea produselor comandate este imposibila datorita problemelor tehnice legate de imprimare sau de lipsa suportului selectat, cumparatorului ii va fi restituita suma achitata.

9.6. In cazul comenzilor cu adresei de livrare pe raza mun. Cluj-Napoca si a localităților limitrofe ale acestuia, livrarea produselor se realizeaza prin servicii externe de curieriat rapid (ex. EastRide).

9.7. In cazul comenzilor cu adresei de livrare in afara mun. Cluj-Napoca si a localităților limitrofe ale acestuia, livrarea produselor se realizeaza prin serviciul de posta PrioriPost.

9.8. Obtinerea dovezii de receptionare a produsului este in sarcina curierului.

10. Transferul proprietatii

10.1. Proprietatea asupra produselor achizitionate se transfera ulterior realizarii platii in contul proprietarului site-ului de catre cumparator.

11. Incetarea furnizarii serviciilor sau interzicerea serviciilor

11.1. Utilizatorul intelege si accepta faptul ca proprietarul site-ului are posibilitatea de a decide intreruperea furnizarii serviciilor legate de contul personal si intreruperea accesarii serviciului fara o notificare prealabila. Dintre situatiile care pot duce la intreruperea sau interzicerea furnizarii serviciilor si a accesarii site-ului amintim, fara a le enumera exhaustiv:

a) nerespectarea sau încãlcarea acestor Termeni si conditii de utilizare sau altor înţelegeri sau îndrumãri;

b) furnizare de informatii false sau eronate;

c) suspiciuni de frauda;

d) solicitare din partea unei autoritati;

e) probleme sau situaţii tehnice neprevazute;

f) perioadele lungi de inactivitate.

11.2. Inchiderea contulului personal al utilizatorului are drept consecinta imposibilitatea de a accesa informatiile si serviciile site-ului, precum si stergerea datelor utilizatorului impreuna cu fisierele transmise.

11.3. Utilizatorul intelege si accepta faptul ca proprietarul site-ului nu este responsabil pentru întreruperea furnizării de servicii, suspendarea contului, sau accesul la serviciile oferite.

12. Proprietate intelectuala

12.1. Continutul site-ului pentru serviciul online de developare foto, design-ul, grafica, textele si imaginile de pe site-ul web de e-commerce SmilePix.ro, sigla SmilePix si site-ul propriu zis sunt proprietatea societatii PASSANGER SERVICES S.R.L. SmilePix este marca inregistrata a proprietarului site-ului.

12.2. Site-ul poate fi utilizat in scop personal, iar nu comercial. Este interzisa copierea, duplicarea, reproducerea, distribuirea, transmiterea, vanzarea, licentierea distribuirea site-ului in intregime sau in parte, precum si a aplicatiilor aflate pe site fara aprobarea prealabila scrisa a proprietarului site-ului.

13. Dreptul de proprietate intelectuala asupra imaginilor transmise

13.1. Dreptul de proprietate intelectuala asupra imaginilor incarcate pe site apartine utilizatorului. Utilizatorul intelege sa cesioneze drepturile de autor catre site si proprietarului acestuia in vederea prelucrarii.

14. Obligatiile generale ale proprietarului site-ului si ale vizitatorului/utilizatorului/cumparatorului

14.1. Obligatiile proprietarului site-ului:

– obligatia de diligenta de a mentine site-ul accesibil si utilizabil;

– obligatia de diligenta de a furniza serviciile in temeiul prezentului contract;

– obligatia de diligenta de a mentine calitatea serviciilor si produselor.

14.2. Obligatiile vizitatorului/utilizatorului/cumparatorului:

– de a nu utiliza programe care pot dauna functionarii site-ului;

– de a furniza informatii complete si veridice unde este necesar;

– de a nu copia si a nu folosi parti din site si aplicatie;

– de a achita pretul produselor cumparate.

15. Dreptul de returnare a produselor

15.1. Produse personalizate în mod clar, precum, fotografii tipărite ale clienților, nu pot fi returnate, conform legislației în vigoare.

15.2. In cazurile in care albumele expediate prezinta defecte vizibile de coperte sau pagini rupte, defecte de pagini lipsa, acestea vor fi inlocuite la cererea cumparatorului. Cuparatorul va contacta site-ul printr-un e-mail la adresa office@smilepix.ro cu urmatorul continut:

– numar comanda;

– cod produs – (prezent pe factura)

– fotografii cu problemele albumului;

15.3. Utilizatorul va contacta proprietarul site-ului la adresa de e-mail sau telefonic si va pune la dispozitia acestuia imagini cu defectiunile produsului. In urma aprobarii solicitarii de inlocuire, utilizatorul va primi un nou album.

15.4.Problemele legate de garantie se solutioneaza intr-un termen de 15 zile calendaristice de la data la care utilizatorul a notificat problemele intampinate.

16. Dreptul de retragere

16.1. Avand in vedere prevederile art. 9 alin. (1) raportat la art. 16 lit. c) din O.G. nr. 34/2014 site-ul si proprietarul acestuia nu ofera cumparatorului posibilitatea de a face uz de dreptul de retragere, in cazul produselor vandute prin intermediul site-ului fiind vorba de produse personalizate si confectionate prin interventia utilizatorului.

17. Raspundere

17.1. Vanzatorul nu este responsabil pentru daunele suferite de catre utilizator ca rezultat al indeplinirii obligatiilor in raport cu comanda lansata de catre utilizator, pentru daunele care rezulta din utilizarea produselor sau orice alte daune ulterioare.

17.2. Proprietarul site-ului nu garanteaza ca:

– serviciul si produsele corespund cerintelor vizitatorilor/utilizatorilor/cumparatorilor;

– serviciile oferite de catre site vor fi disponibile in mod neintrerupt si fara erori;

– serviciile, produsele oferite de site si calitatea acestora vor corespunde cu asteptarile vizitatorilor/utilizatorilor/cumparatorilor;

– erorile de functionare a site-ului vor fi corectate.

17.3. Imaginile necesare pentru realizarea produselor sunt furnizate de catre utilizator, care poarta responsabilitatea pentru folosirea acestora si pentru drepturile de autor asupra lor. Prelucrarea imaginilor in cadrul aplicatiei de pe site se realizeaza exclusiv la initiativa utilizatorului, iar forma produsului achizitionat este rezultatul exclusiv al interventiei utilizatorului.

17.4. Utilizarea site-ului cu user si parola, precum si lansarea de comenzi este posibila exclusiv in urma acceptarii termenilor si conditiilor. Prin crearea contului si lansarea comenzii utilizatorul/cumparatorul accepta termenii si conditiile prezente. Continuarea folosirii contului si emiterea de comenzi ulterior modificarii acestora implica acceptarea lor.

18. Prelucrarea datelor cu caracter personal

18.1. Operatorul site-ului este societatea PASSANGER SERVICES S.R.L., cu sediul in Cluj-Napoca, str. Suceava nr. 8, jud. Cluj, CUI: 38504463, nr. inreg. Reg Com J12/6473/2017, tel. 0741 439 746, e-mail: office@smilepix.ro, care se supune prevederilor legii 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

18.2. Scopul in care se face prelucrarea datelor este:

– informarea utilizatorilor asupra continutului cosului de cumparaturi si starii comenzii;

– informarea asupra ofertelor si promotiilor oferite;

– constituirea unei baze de date cu datele clientilor pentru prelucrari statistice;

– campanii de marketing.

18.3. Destinatarul informatiilor este societatea PASSANGER SERVICES S.R.L., precum si colaboratorii persoane fizice sau juridice. Prin completarea datelor din formularul de inregistrare, utilizatorul/cumparatorul este de acord sa transmita proprietatea asupra datelor catre site si proprietarul acestuia este de acord cu stocarea, transmiterea si prelucrarea datelor personale de catre site si proprietarul acestuia.

18.4. Furnizarea datelor cerute de catre site, respectiv inregistrarea datelor utilizatorilor, este obligatorie pentru achizitionarea de produse si folosirea serviciilor oferite pe site, respectiv pentru abonarea la newsletter. In cazul refuzului de a le furniza, acestia nu vor avea posibilitatea de a achizitiona produsele, de a utiliza serviciile oferite si nu se vor putea abona la newsletter.

18.5. Conform prevederilor Legii 677/2001, persoanele vizate au dreptul de informare, de acces la date, de interventie asupra datelor, de opozitie, dreptul de a nu fi supuse unei decizii individuale, dreptul de a se adresa justitiei. Acestea au posibilitatea de a solicita o data pe an de la PASSANGER SERVICES S.R.L. prin transmiterea unei cereri scrise, semnate si datate la sediul acestei societati sau scanat prin email:

– sa confirme daca datele care le privesc sunt prelucrate sau nu de catre aceasta;

– sa intervina asupra datelor prelucrate in sensurile prevazute de lege;

– exercitarea dreptului de opozitie in sensurile prevazute de lege;

– sa stearga datele cu caracter personal, cu exceptia cazurilor prevazute de lege.

18.6. Persoanele care actioneaza sub autoritatea societatii PASSANGER SERVICES S.R.L. au posibilitatea de a prelucra datele exclusiv in baza instructiunilor acestei societati.

18.7. Site-ul si proprietarul acestuia aplica masuri tehnice si organizatorice pentru a proteja datele cu caracter personal.

19. Politica de utilizare cookie-uri

19.1. Pentru a asigura buna functionare, site-ul smilepix.ro plaseaza fisiere cu date, denumite cookie-uri. Majoritatea site-urilor mari fac acest lucru.

19.2. Ce se întelege prin cookie-uri? Cookie-ul este un fisier text de dimensiuni reduse pe care un site il salveaza in calculatorul sau dispozitivul utilizat in cazul unei vizite. Datorita cookie-urilor, site-ul retine o perioada de timp, acţiunile şi preferinţele, astfel incat sa nu mai fie necesara introducerea lor de cate ori utilizatorul revine pe site sau navigheaza de pe o pagină pe alta. Cookie-ul este instalat ca urmare a solicitarii trimise de server unui browser si este complet pasiv, in sensul ca nu contine programe software si nu poate accesa informatiile utilizatorului.

19.3. Cum se folosesc cookie-urile? Site-ul smilepix.ro foloseste doua tipuri de cookie-uri:

– per sesiune, fisiere temporare care raman pe calculatorul sau dispozitivul utilizat pana la incheierea sesiunii sau inchiderea aplicatiei;

– fixe, fisiere care raman pe calculatorul sau dispozitivul utilizat pana la stergerea lor manuala.

Site-ul smilepix.ro foloseste cookie-uri necesare functionarii pentru:

– a identifica utilizatorul (cookie-uri de inregistrare);

– a determina daca utilizatorul este logat sau nu;

– a retine produsele selectate de catre utilizator in cosul de cumparaturi;

– a retine datele utilizatorului, adresa acestuia, precum si datele de facturare.

Site-ul smilepix.ro foloseste cookie-uri functionale pentru a:

– oferi ajutor in timp real;

– urmari cu ajutorul Google Analytics paginile accesate.

Site-ul smilepix.ro foloseste cookie-uri pentru tintirea audientei cu scopul de a:

– permite accesul pe retele sociale (Facebook, Twitter);

– geotargeting.

Informatia stocata prin cookie-uri este accesibila doar pentru site si proprietarul acestuia, datele fiind criptate.

Cookie-urile vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.

19.4. Cum pot fi controlate cookie-urile? Cookie-urile pot fi controlate si / sau sterse – pentru detalii poate fi consultata pagina web aboutcookies.org. Toate cookie-urile din calculator sau dispozitivul utilizat pot fi sterse si majoritatea browser-elor pot fi setate pentru a bloca pastrarea acestora. In cazul in care utilizatorul face acest lucru, este posibil sa fie nevoie ca unele preferinte sa fie setate manual, de fiecare data cand se viziteaza site-ul De asemenea, este posibil va ca unele servicii sau optiuni sa nu functioneze.

20. Forta majora

20.1. Niciuna din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unei situatii de forta majora. reprezinta un eveniment imprevizibil, insurmontabil si care nu se datoreaza vreuneia dintre parti, care nu putea fi prevazut la momentul incheierii contractului si care face imposibila executarea intocmai a clauzelor contractuale.

20.2. În situatia in care una dintre parti invoca forta majora, este obligata sa aduca acest aspect la cunostinta celeilalte parti in scris, in termen de 5 zile de la data incetarii evenimentului.

21. Legea aplicabila

21.1. Termenii si conditiile de utilizare sunt guvernate de legile romane in vigoare.

21.2. Litigiile ce decurg din executarea prezentului contract de inchiriere se vor solutiona pe cale amiabila. Daca acest lucru nu este posibil, litigiul va fi inaintat spre solutionare instantei judecatoresti competente din jud. Cluj.

21.3. Constatarea nulitatii unei clauze din prezentul contract nu afecteaza valabilitatea celorlalte clauze.